Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej i sardynek

Składniki:

  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 50 dag kapusty pekińskiej
  • 15 dag gotowanego makaronu nitki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka sosu z sardynek
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
W salaterce przygotować zalewę z soku z cytryny, sosu z sardynek, oleju, soli i pieprzu. Dodać ugotowany makaron. Kapustę umyć, pokroić w cienkie paski i dodać do zalewy. Cebulę pokroić w plasterki, dodać do całości i wymieszać. Posypać zieloną pietruszką, na wierzchu ułożyć kawałki sardynek.
Podawać z białym pieczywem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *