Składniki:
- 400 g makaronu penne
- 1 puszka sardynek w oleju
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 1 puszka przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 80 dag sandacza 2 cebule 1 puszka sardynek 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza podzielić na porcje, które oprószyć solą. Następnie do sardynek dodać posiekaną cebule, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Pastą posmarować rybę z obu stron.…
Składniki: 80 dag sandacza 2 cebule 1 puszka sardynek 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą. Następnie do sardynek dodać posiekaną cebulę oraz pieprz. Dokładnie wymieszać i powstałą masą nasmarować rybę. Przełożyć sandacza do…
Składniki: 8 jajek 2 małe pudełka sardynek sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej kilka rzodkiewek ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroi wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki wyłożyć sardynki razem z sosem/ jedną sardynkę zostawić do dekoracji/, dodać żółtka i dokładnie rozetrzeć lub…