Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane sardynkami

Składniki:

  • 8 jajek
  • 2 małe pudełka sardynek
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści sałaty lodowej
  • kilka rzodkiewek
  • ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroi wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki wyłożyć sardynki razem z sosem/ jedną sardynkę zostawić do dekoracji/, dodać żółtka i dokładnie rozetrzeć lub zmiksować, do masy dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełnić połówki białek, ułożyć na liściach sałaty, udekorować kawałkami sardynki i rzodkiewkami. Dodatek do białego pieczywa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *