Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz z sardynkami z cebulą

Składniki:

  • 80 dag sandacza
  • 2 cebule
  • 1 puszka sardynek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Sandacza podzielić na porcje, które oprószyć solą.
Następnie do sardynek dodać posiekaną cebule, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Pastą posmarować rybę z obu stron.
Przełożyć sandacza do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
Po tym czasie rybę wyjąć a do sosu z pieczenia dodać śmietanę oraz sok z cytryny.
Ponownie włożyć rybę i dusić jeszcze kilka minut razem.
Sandacza podawać razem z sosem posypanego posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *