Składniki: 300 g sera topionego 150 g sardynek w oleju 20 g cebuli sok z cytryny sól Sposób wykonania: Cebule posiekać i dodać do serka po czym dodać jeszcze rozdrobnione sardynki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Wanda
Tag: z sardynkami
Sałatki
Sałatka z kapusty pekińskiej i sardynek
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka sardynek w oleju 50 dag kapusty pekińskiej 15 dag gotowanego makaronu nitki 1 cebula czerwona 1 łyżka sosu z sardynek 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: W salaterce przygotować zalewę z soku z cytryny, sosu z sardynek, oleju, soli i pieprzu.…