Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka makaronowa z brokułami i gorgonzolą

Składniki:

  • 30 dag makaronu kokardki
  • 50 dag brokułów
  • 15 dag sera gorgonzola
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • ½ szkl. majonezu
  • ½ szkl. śmietany
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Brokuły podzielić na różyczki wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 3 minut.
    W między czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem odrobiny oliwy.
    Następnie brokuły i makaron odcedzić po czym razem wymieszać.
    Posypać pokruszonym serem oraz posiekaną zieleniną.
    Na koniec połączyć składniki sosu i polać nim sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *