Sandacz w galarecie

15233
com_content.article
(Oddano 20 głosów z średnią 2.80 z 5)
Sandacz w galarecie2.80 out of 5 based on 20 voters.


Składniki:

 

  • 25 dkg filetów z sandacza
  • włoszczyzna
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól, biały pieprz
  • żelatyna w ilości wg przepisu na opakowaniu

 

Sandacz W Galarecie

 

Sposób przyrządzenia:
Sandacza umyć, pokroić w paski o szerokości 2 cm. Bulion warzywny doprowadzić do wrzenia, dodać rybę,  sok z cytryny, gotować powoli około 10 minut. Do wywaru dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu producenta. Jajko obrać, pokroić w plastry. W odpowiednio dużym naczyniu układać plastry sandacza, obraną włoszczyznę i plastry jajka, zielone listki pietruszki, zalać wywarem, odstawić do zestalenia.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi