Sandacz przykryty pieczarkami

24384
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Sandacz przykryty pieczarkami 4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 1 kg sandacza
  • 150 g pieczarek
  • 30 g tłuszczu
  • 30 g mąki
  • 40 g masła
  • sól
  • posiekana natka pietrsuzki

    Sposób wykonania:

    Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu.
    W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po czym podlać odorbiną wody i dusić około 15 minut.
    Usmażoną rybę ułożyć na półmisku i przykryć ją pieczarkami.
    Na koniec posypać jeszcze posiekaną zieleniną.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi