Grillowane roladki ze szczupaka
Grillowane roladki ze szczupaka4.65 out of 5 based on 112 voters.
Składniki:
- 2 kg filetów ze szczupaka ze skórą
- pęczek natki pietruszki
- 2 marchewki
- 2cebule
- 2 ogórki
- 11/2 łyżki przyprawy do ryb
- sól, pieprz do smaku
- olej
- 2 cytryny
Sposób przyrządzenia:
Filety ryby umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Filety przekroić na pół, na każdej porcji położyć, marchewkę, cebulę i ogórka, skropić olejem, ściśle zwinąć i spiąć wykałaczką. Każdą porcje ryby położyć na kawałku natłuszczonej foli aluminiowej, zawinąć i grillować około 30 minut.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: czwartek, 12, maj 2011 19:25
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla