Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybna zupa z Jamajki

Składniki:

  • 500 g głów morskich ryb
  • 500 g ziemniaków
  • 2 pęczki dymki
  • 2 l wody
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • kilka gałązek świeżo tymianku
  • 2 papryczki chili
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Głowy zalać woda, dodać jeszcze tymianek i sól do smaku po czym trzymać na ogniu około 30 minut.
    Po tym czasie przecedzić przez sitko, do wywaru dodać pokrojony czosnek, dymkę, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz posiekaną papryczkę a z głów obrać mięso.
    Gotować wywar około 20 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem wrzucić jeszcze mięso z rybich głów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *