Ryba w śmietanie z pieczarkami.

1031
com_content.article
(Oddano 226 głosów z średnią 4.40 z 5)
Ryba w śmietanie z pieczarkami.4.40 out of 5 based on 226 voters.


Skład:

  • ryby
  • mąka
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • śmietana
  • oliwa

Sposób przyrządzenia:
Sprawione ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i białym pieprzem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, pieczarki opłukać, osączyć, większe pokroić, rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić pieczarki, dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 min, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kilka łyżek dobrej śmietany, wymieszać, podgrzać, trzymać w cieple.
Na patelni rozgrzać oliwę, ryby panierować w mące i smażyć z obu stron, zdjąć z patelni, podawać z przygotowanym sosem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi