Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w śmietanie z pieczarkami.

Skład:

  • ryby
  • mąka
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • śmietana
  • oliwa

Sposób przyrządzenia:
Sprawione ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i białym pieprzem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, pieczarki opłukać, osączyć, większe pokroić, rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić pieczarki, dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 min, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kilka łyżek dobrej śmietany, wymieszać, podgrzać, trzymać w cieple.
Na patelni rozgrzać oliwę, ryby panierować w mące i smażyć z obu stron, zdjąć z patelni, podawać z przygotowanym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *