Ryba po cygańsku

14559
com_content.article
(Oddano 286 głosów z średnią 4.48 z 5)
Ryba po cygańsku4.48 out of 5 based on 286 voters.


Składniki:


  • 75 dag fileta z łososia
  • 1 główka sałaty
  • 5 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 5 dag masła
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Masło roztopić po czym dodać do niego sok z cytryny, imbir oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Piec na rozgrzanym ruszcie około 5 minut z obu stron.
    Upieczoną rybę polać sosem, podajać z sałatą skropiona oliwa i oprószoną solą.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi