Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ruloniki ze schabu z warzywami

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • 1 mała cukinia
  • po pół papryki czerwonej i żółtej
  • gałązka selera naciowego
  • 50 ml słodkiej śmietany
  • łyżka niezmielonego pieprzu (najlepiej kolorowego)
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka przyprawy do kurczaka kamis
  • oliwa
  • woda

Sposób wykonania:

  1. Plastry schabu rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je przyprawami.
    Następnie obrać warzywa i pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć na plastrach schabu.
    Zawinąć plastry w rulon i obwiązać nitką.
    Obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas wlać 1 szkl. wody i dodać 1łyżkę pieprzu i pozostawić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30min.
    Pod koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *