Roladki ze szczupaka
Roladki ze szczupaka4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 2 kg szczupaka ze skórą
- 2 duże marchewki
- 1 duża cebula
- 1 ogórek zielony
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz, olej
- 2 łyżki przyprawy do ryby
Sposób przyrządzenia:
Filety z ryby umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na każdej porcji położyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka i ogórek pokrojony w słupki, zwinąć w roladkę , skropić olejem i spiąć wykałaczką. Każdy kawałeczek roladki rozłożyć na natłuszczonej foli aluminiowej, zawinąć i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Wyjąć z foli, ułożyć na półmisku.
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: środa, 01, grudzień 2010 09:17
- Ilona Abram
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla