Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki w sałacie

Składniki:

  • 8 iści sałaty
  • 15 dag twarogu
  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • pomidor

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane jajka na twardo, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce po czym dodać je do twarogu.
    Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i 3 łyżki majonezu.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę rozsmarować na liściach sałaty, które zawinąć w roladki.
    Ułożyć na półmisku, polać resztą majonezu i udekorować kawałkami pomidora.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *