Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z botwiny z buraczkami i marchewką

Składniki:

  • botwina z buraczkami
  • 2 marchewki
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa
  • mała śmietana 12%
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka octu
  • cukier
  • vegeta

Sposób wykonania:

  1. Buraczki i pokrojoną marchewkę zalać je 2,5 l wody wymieszanej z kostka rosołowa i trzymać na ogniu do miękkości.
    Wówczas dodać łodygi botwiny i gotować jeszcze kilka minut.
    Doprawić do smaku octem.
    Na koniec zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
    Doprowadzić do wrzenia i posypać posiekanym koperkiem,

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *