Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ravioli z mięsem czyli pyszny dodatek do rosołu

Skład:
Ciasto:

  • 20dkg mąki
  • 5 łyżek wody
  • 1 jajo
  • sól

Nadzienie:

  • 20dkg mielonej wołowiny
  • 1 jajo
  • 1 białko
  • 1 posiekana cebulka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ciasto wyrobić i w folii włożyć na 2 godziny do lodówki. Mięso utrzeć z jajkiem, natką, przyprawami i cebulą. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na dwa płaty. Rozłożyć porcje farszu na 1 płacie w kilku rzędach. Miejsca pomiędzy posmarować białkiem. przykryć drugim płatem. skleić. Pokroić radełkiem na kwadraty. Ugotować w osolonej wodzie.

2 comments for “Ravioli z mięsem czyli pyszny dodatek do rosołu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *