Purée z ciecierzycy
Purée z ciecierzycy4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 2 szklanki grochu
- 4 ząbki czosnku
- ½ szklanki oliwy
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Groch wypłukać, zalać wodą i zostawić na noc. Ugotować w wodzie, w której się moczył około godziny, odcedzić. Wlać oliwę, dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dobrze smakuje z grzankami z białego pieczywa.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 17, maj 2011 09:04
- Iwona Podgórna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak