Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z wieprzowiny ze szpinakiem

Składniki:

  • 125 g wieprzowiny
  • 1 jajko
  • 1 cm laski imbiru
  • 1 cebula
  • 1 łyżka wrzątku
  • 25 g kiełków bambusa z puszki
  • 2 plasterki wędzonej szynki
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 450 g szpinaku
  • 2 łyżeczki ziarna sezamowego
  • 150 ml wywar z warzyw
  • ½ łyżeczki maki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka zimnej wody
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę i czosnek zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut.
W między czasie wieprzowinę drobno zemleć i wymieszać z roztrzepanym jajkiem.
Następnie odcedzić cebulę  oraz czosnek i dodać do mięsa razem z pokrojoną szynką, kiełkami bambusa i mąką kukurydzianą.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy formować małe pulpety.
Następnie oczyszczony szpinak zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie go odcedzić, pokroić i połączyć z ziarnami sezamowymi.
W powstałej masie szpinakowej obtoczyć dokładnie pulpety, które gotować na parze około 10 minut.
W między czasie wywar doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać do niego mąkę kukurydzianą wymieszaną z  wodą na gładką pastę.
Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze olej sezamowy, sos sojowy oraz posiekany szczypiorek.
Dokładnie wmieszać a gdy sos zgęstnieje polać nim pulpety przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *