Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z nadzieniem z kalafiora

 

Składniki:

 

  • 1 kg mięsa  mielonego
  • 10 różyczek z kalafiora
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki oleju do smażenia

Sposób wykonania:
Różyczki kalafiora gotować 15 minut w osolonej wodzie, wyjąć, osączyć na sicie. Do mięsa dodać obraną pokrojoną w kostkę  cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, majeranek jajka, 4 łyżki bułki tartej, dodać  3 łyżki zimnej wody. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić mięsną masę. Nabrać małe porcje mięsa, oblepić różyczki kalafiora. Pulpeciki panierować w pozostałej bułce tartej i smażyć  na oleju na złocisty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *