Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepiórki panierowane

 Składniki:

  • 2 przepiórki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka psikanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • ½ łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 7 dag masła
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 4 plasterki cytryny
  • 6 korniszonów
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Przepiórki przekroić na pół i usnąć z nich żebra oraz kości kręgosłupa.
      Następnie parmezan wymieszać z natką pietruszki, bułką tartą, skórką cytrynowa, tymiankiem, solą oraz pieprzem.
      Przepiórki zanurzyć na początku w roztrzepanych jajka z odrobiną wody a potem w panierce.
      Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
      Podawać z korniszonami i plasterkami cytryny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *