Przegrzebki z selerem naciowym

14091
com_content.article
(Oddano 105 głosów z średnią 4.82 z 5)
Przegrzebki z selerem naciowym4.82 out of 5 based on 105 voters.


Składniki:


  • 12 przegrzebków bez muszli
  • 150 g selera naciowego
  • 1 szalotka
  • 150 ml bulionu z ryby
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 kawałki imbiru
  • 2 łyżeczki wina ryżowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • sól

    Sposób wykonania:
    Przegrzebki wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 30 minut.
    W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć seler pokrojony na kawałki, posiekaną szalotkę oraz imbir.
    Po około 3  minutach dodać przegrzebki razem z wywarem w którym się gotowały, winem ryżowym oraz sosem ostrygowym.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi