Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z zająca w sosie

Składniki:

  • 400 g mięsa zająca
  • 50 g boczku
  • 1 cebula
  • 1 seler naciowy
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki suszonego  tymianku
  • 100 ml wytrawnego białego wina
  • 125 ml bulionu

    Sposób wykonania:

    Na rozgrzanej oliwie przesmażyć boczek po czym dodać zająca pokrojonego w kostkę.
    Gdy mięso się zazłoci dodać pokrojony marchew, seler oraz pomidora.
    Całość wymieszać i udusić na małym ogniu.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Następnie wlać wino oraz bulion i dusić pod przykryciem około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *