Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpecle z kulkami mięsnymi

Składniki:

  • 2 cebule
  • 50 g pieczarek
  • 200 g mielonego mięsa wołowego
  • ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka sera pecorino
  • 2 łyżki koncentratu  pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • ¼ łyżeczki starej papryki w proszku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 400 g szpecli

    Sposób wykonania
    :
    Do mielonego mięsa dodać połowę posiekanej cebuli, grzyby, koncentrat pomidorowy, ser oraz zioła.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić o smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Z powstałej masy uformować małe kulki, które usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie resztę z cebuli i czosnek przesmażyć  na oliwie po czym zalać je pomidorami  z puszki i doprawić do smaku.
    W między czasie makaron  ugotować według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu polać sosem pomidorowym i ułożyć na nim mięsne kulki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *