Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory pod pierzynką

Składniki:

  • 5 pomidorów
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 5 ząbków czosnku
  • szczypiorek
  • 15 sag. żółtego sera
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Pomidory pokroić w plastry. Ułożyć je na salaterce posypując solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać i polać pomidory. Szczypiorek drobno posiekać i posypać sos. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wsypać na warstwę szczypiorku. Schłodzić w lodówce i gotowe.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *