Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polewka syberyjska z ryby

Składniki:

    • 25 dkg filetów z ryby (okoń, pstrąg, sandacz)
    • 3 szklanki bulionu rybnego
    • 2 ziemniaki
    • 1 cebula
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 1 pomidor
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki oleju
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Ryby sprawić, dokładnie umyć, wyfiletować. Pozostałości z filetowania zalać 4 szklankami wody i powoli gotować aż płyn zredukuje się do objętości 3 szklanek. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w pół plastry. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w słomkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, a po Kiku minutach marchewkę i pietruszkę, poddusić przez kilka minut. Do przecedzonego wywary mięsnego dodać zawartość patelni, obrane, pokrojone ziemniaki, gotować powoli 20 minut, dodać filety rybne i gotować jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dodać pomidory pokrojone w plastry i koncentrat pomidorowy, przyprawić tak aby zupa była pikantna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *