Polewka grzybowa z ziemniakami
Polewka grzybowa z ziemniakami 4.54 out of 5 based on 447 voters.
Składniki:
- 1,2 l bulionu
- 50 g suszonych grzybów
- 10 ziemniaków
- 2 cebule
- 1 pietruszka
- 2 łyżki smalcu
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
-
Bulion doprowadzić do zagotowania po czym wrzucić do niego liść laurowy, ziemianki pokrojone w kostkę oraz pieprz, ugotować.
Następnie namoczone grzyby również ugotować po czym je posiekać.
Cebulę i pietruszkę również posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodać resztę pokrojonych składników.
Doprawić solą i posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Grzybowa
- Opublikowano: wtorek, 09, czerwiec 2009 07:35
- Ola