Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polewka grzybowa z ziemniakami

Składniki:

  • 1,2  l bulionu
  • 50 g suszonych grzybów
  • 10 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki smalcu
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Bulion doprowadzić do zagotowania po czym wrzucić do niego liść laurowy, ziemianki pokrojone w kostkę oraz pieprz, ugotować.
    Następnie namoczone grzyby również ugotować po czym je posiekać.
    Cebulę i pietruszkę również posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Na 5 minut przed końcem gotowania dodać resztę pokrojonych składników.
    Doprawić solą i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *