Placki ziemniaczane Ilony
Placki ziemniaczane Ilony4.59 out of 5 based on 360 voters.
Składniki:
- ziemniaki 1 kg
- jajko 1 sztuka
- mąka 4 łyżki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- cebula
- ser żółty
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki należy zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, dodać do nich
jajko, mąkę, pokrojona w kosteczkę cebulę, starty na grubych oczkach
tarki jarzynowej ser i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, wszystko
dokładnie wymieszać. Na patelni należy rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim
placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor. Podawać z mięsnym sosem.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: piątek, 27, listopad 2009 08:53
- albertos
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak