Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowiec Ilony

Składniki:

    • blat biszkoptowy 1 sztuka
    • banany 1 kg
    • masło 1,5 kostki
    • cukier puder 1 szklanka
    • galaretka cytrynowa 1 opakowanie
    • galaretka truskawkowa 2 opakowania
    • jajka 3 sztuki

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy utrzeć z cukrem pudrem, dodać do niego żółtka, wetrzeć w
    nie banany. Galaretkę cytrynową należy rozpuścić w szklance wody, gdy
    zacznie tężeć należy dodać ją do masy i wymieszać dokładnie. Masę należy
    wyłożyć na przekrojony biszkopt, na wierzchu ciasta należy zrobić
    dekorację z dwóch przekrojonych bananów i zalać je galaretkami
    truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *