Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piwne ciasto na naleśniki

 

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
  • 2,5 zkl. letniego piwa
  • 2 jajka
  • łyżka oliwy
  • łyżka koniaku
  • sól
  • ćwierć łyżeczki suszonego majeranku, tymianku, szałwii, estragonu i pieprzu

 

Sposób wykonania:

  1. Piwo oraz jajka zmiksować ze sobą po czym nie przerywając miksowania dodawać stopniowo koniak, oliwę, mąkę, zioła oraz sól i pieprz do smaku.
    Miksować tak około 10 minut, wówczas odstawić pod przykryciem na 2 godziny.
    Po tym czasie dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *