Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny orzechowy rulon z sera

Składniki:

  • 25 dkg sera śmietankowego
  • 2 szklanki drobno utartego sera cheddar
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 szklanka obranych z naskórka, posiekanych orzechów włoskich
  • pieprz kajeński, chili, mielona papryka


Sposób przyrządzenia:

Pokruszony biały ser i tarty cheddar dokładnie wymieszać, przekręcić przez maszynkę do mięsa. Masę serową, czosnek, sok z cytryny, pieprz kajeński, 1/3 szklanki orzechów, wymieszać aż uzyska jednorodną konsystencje, uformować w walec o średnicy około 5 centymetrów. Pozostałe orzechy, chili i paprykę wymieszać i obtoczyć w niej walec z sera. Lekko przygniatając spowodować aby orzechy wgniotły się w ser, wyrównać powierzchnie. Odłożyć do lodówki aby ser stężał.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *