Składniki:
- 25 dkg sera śmietankowego
- 2 szklanki drobno utartego sera cheddar
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 szklanka obranych z naskórka, posiekanych orzechów włoskich
- pieprz kajeński, chili, mielona papryka
Sposób przyrządzenia:
Pokruszony biały ser i tarty cheddar dokładnie wymieszać, przekręcić przez maszynkę do mięsa. Masę serową, czosnek, sok z cytryny, pieprz kajeński, 1/3 szklanki orzechów, wymieszać aż uzyska jednorodną konsystencje, uformować w walec o średnicy około 5 centymetrów. Pozostałe orzechy, chili i paprykę wymieszać i obtoczyć w niej walec z sera. Lekko przygniatając spowodować aby orzechy wgniotły się w ser, wyrównać powierzchnie. Odłożyć do lodówki aby ser stężał.