• 1 kurczak
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżeczka sosu wochester
  • 1 laurowy liść
  • kilka ziaren gorczycy
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • olej
  • pieprz czarny mielony, mielone chili, sól do smaku


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, podzielić na 8 lub 16 części, przyprawić, odstawić na 30 minut. Na dużej patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso mieszając. Gdy mięso jest już rumiane, zmniejszamy ogień, dodajemy liść laurowy i gorczyce i powoli dusimy aż mięso będzie gotowe. Dodajemy zieleninę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z ziemniakami piure, ryżem, frytkami i surówkami.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi