Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne paszteciki sojowe

Składniki:

    • 20 dkg granulatu sojowego
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry
    • 2 pozbawione nasion, drobno posiekane zielone chili
    • ½ łyżeczki soku z cytryny
    • sól, pieprz

    Do dekoracji:

    • kilka listków mięty
    • kilka podzielonych na krążki plastrów czerwonej cebuli


    Sposób przyrządzenia:

    Granulat sojowy zalać wrzątkiem, odstawić na 1 godzinę, dokładnie odcisnąć z wody. Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie „wyrobić” powstałą masę. Z tak przygotowanej soi formować paszteciki i smażyć na złoty kolor. Przed podaniem udekorować krążkami cebuli i listkami mięty.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *