Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: hinduska

Pikantne paszteciki sojowe

Składniki: 20 dkg granulatu sojowego 1 jajko 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry 2 pozbawione nasion, drobno posiekane zielone chili ½ łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz Do dekoracji: kilka listków mięty kilka podzielonych na krążki plastrów czerwonej cebuli Sposób przyrządzenia: Granulat sojowy zalać wrzątkiem, odstawić na 1 godzinę, dokładnie odcisnąć z wody. Wymieszać wszystkie składniki,…

Kurczak po chińsku z makaronem

Składniki: 4 filety z kurczaka 1 duża cebula 1 podzielony na różyczki brokuł 2 marchewki 1 puszka zielonego groszku makaron chiński ryżowy (1 opakowanie) 4 łyżki sosu tariyaki olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w grube paski. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim wkładane partiami mięso. W rondlu umieścić obrumienione…

Kurczak po seczuańsku

Składniki: 3 filety z kurczaka ½ łyżeczki tartego imbiru 2 posiekane drobno cebulki dymki 3 łyżki jasnego sosu sojowego suszone papryczki chili w ilości wg upodobań smakowych pieprz seczuański w ilości wg upodobań smakowych 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę.…

Kurczak po chińsku w cieście

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego (ciemnego) sól, pieprz, chili, przyprawa 5 smaków olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 szklanka mąki kukurydzianej wymieszanej z mąką pszenną proszek do pieczenia sól, biały pieprz woda Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy, odstawić na kilka…