Składniki: 1 kurczak 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz i ulubione przyprawy z kuchni azjatyckiej 1 szklanka śmietany kremowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka olej lub klarowane masło Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną tuszkę kurczaka podzielić na 8 części, przyprawić, odstawić na noc do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim porcje…
Tag: hinduska
Listy
Kurczak po meksykańsku
by Wanda Prokopowicz • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli konserwowanej 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej mąka sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, pikantnie przyprawić, odłożyć do lodówki na około 60 minut. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i obrumienić partiami na rozgrzanym oleju, przełożyć do…