Pikantna zupa gulaszowa z kurczakiem
Pikantna zupa gulaszowa z kurczakiem4.46 out of 5 based on 404 voters.
Składniki:
- 30 dkg pokrojonego w kostkę mięsa kurczaka
- 1 szklanka ugotowanego makaronu
- 1 szklanka kukurydzy konserwowej
- 1 pokrojona w paseczki papryka
- 3 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- ½ szklanki czerwonej fasoli konserwowej
- 1/4 szklanki wina
- 6 szklanek bulionu z drobiu
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka mielonego chili
- sól, pieprz do smaku
- śmietana – opcjonalnie
Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać łyżkę oliwy, dodać cebulę, czosnek, paprykę, chwilę smażyć mieszając, dodać kurczaka, smażyć 5 minut, dodać pozostałe składniki z wyjątkiem śmietany i makaronu, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli 15 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodać makaron. Podawać z dodatkiem śmietany.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Gulaszowa
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- Maria
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa