Pikantna zupa chlebowa
Pikantna zupa chlebowa4.88 out of 5 based on 8 voters.
Składniki:
- 10 dkg pełnoziarnistego chleba
- 2 łyżki oleju1 cebula
- 1 marchewka
- kawałek selera
- plasterek imbiru
- 3 szklanki bulionu drobiowego
- sól, pieprz do smaku
- 3 łyżki śmietany
- posiekany szczypiorek
Sposób wykonania:
Chleb pokruszyć. Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać chleb i razem przesmażyć. Rozprowadzić bulionem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze 20 minut. Wymieszać z jogurtem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: czwartek, 22, listopad 2012 13:11
- Waldek
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa