Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna sałatka z mięsem do zimnej wódki

Składniki:

    • 35 dkg pieczonego mięsa
    • 2 cebule
    • 1 pomidor
    • 2 marynowane papryki
    • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżeczka sosu Tabasco
    • 4 ząbki czosnku
    • ¼ szklanki oliwy
    • 20 dkg mieszanki marynowanych warzyw
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Koncentrat pomidorowy zmiksować z oliwą i sosem Tabasco, przyprawić pikantnie. Cebulę obrać pokroić w piórka. Paprykę i warzywa odsączyć z zalewy, pokroić w drobne „makaroniki”. Pomidory pokroić w ósemki. Mięso pokroić jak frytki. W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, połać sosem. Przełożyć do salaterki, schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *