Pieczony łosoś z natką pietruszki
Pieczony łosoś z natką pietruszki5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg patroszonego łososia
- cytryna
- sól
- pieprz
- 4 łyżki masła
- pęczek natki pietruszki
Sposób wykonania:
-
Łososia dokładnie oczyścić i pokroić.
Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Wstawić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie przełożyć rybę na kawałek folii aluminiowej.
Posypać je wiórkami masła i posiekaną natka pietruszki.
Owinąć łososia szczelnie folią.
Przełożyć go do naczynia żaroodpornego.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Łosoś
- Opublikowano: środa, 22, maj 2013 05:52
- Karolina Wyga
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla