Pieczone papryki i cebule
Pieczone papryki i cebule4.81 out of 5 based on 210 voters.
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- ½ kg czerwonych ziemniaków
- 1 cebula
- ¼ szkl. oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
-
Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w 2 cm kostkę a cebule na kawałki.
Całość dokładnie wymieszać dodając oliwę.
Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 30 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Marta Pacia
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: piątek, 27, listopad 2009 07:54
- Marta Pacia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak