Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone gruszki z serkiem waniliowym

Składniki:

  • 4 gruszki chińskie
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • serek waniliowy

Sposób wykonania:
Gruszki umyć, osuszyć, obrać ze skóry, usunąć rdzeń i gniazda nasienne. Każdą połówkę posmarować masłem, posypać cukrem i cynamonem. Połówki złożyć i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 30 minut. Folię ostrożnie odwinąć, gruszki wyłożyć na talerzyki i polać sosem wytworzonym podczas pieczenia. Do każdej porcji nałożyć łyżkę serka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *