Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona rolada wieprzowa

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • mielona papryka
  • 3 łyżki mąki pszennej
     

Sposób wykonania:

  1. Mięso rozkroić, formując płat, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie zrolować i obwiązać nicią.
    Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
    Mięso wyjąć a na tym samym tłuszczy przesmażyć posiekaną cebulę, ponownie włożyć mięso.
    Dodać koncentrat pomidorowy oraz ¼ l wody.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1,5 godzin co jakiś  czas obracając.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *