Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń z jajkami

Składniki:

 

  • 50 dag pieczonych mięs
  • 20 dag słoniny
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • tymianek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso razem z cebulą i słoniną zemleć w maszynce po czym wbić do powstałej masy jajko, dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem oraz gałką muszkatołową.
    Powstałą mięsną masę wyłożyć na pergaminie wysmarowanym masłem, formując z niego prostokąt.
    Następnie na środku May ułożyć ugotowane na twardo jajka jedno za drugim.
    Całość delikatnie zawinąć i przełożyć do brytfanny.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
    Po tym czasie posmarować wierzch śmietaną i piec ostanie 5 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *