Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa z papryką

Składniki:

  • 70 dkg karczku wieprzowego
  • 6 kolorowych papryk
  • 4 pomidory
  • 1 szklanka bulionu mięsnego
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki i zielona cebulka

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić pokroić w kawałki wielkości kostek mięsa. Na patelni w której rumieniło się mięso usmażyć pomidory i paprykę, dodać mięso i bulion mięsny, przyprawić, dusić 20 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *