Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń duszona z pomidorami

Składniki:

  • 1 ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 1/3 kg rozbratlu
  • szczypta soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka mąki
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1 szkl wody
  • łyżka sou Worcester

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek.
W między czasie mięso natrzeć solą oraz pieprzem i oprószyć mąką po czym przełożyć go na patelnie z cebulą i czosnkiem.
Obsmażyć na złoto ze wszystkich stron po czym dodać pomidory, wodę i sos Worcester.
Dokładnie wymieszać i gotować do miękkości mięsa.
Przed podaniem mięso zlać, zmiksować i powrotem wlać do mięsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *