Składniki:
- 2 łyżki oleju
- 2 kg wołowiny
- 300 ml zupy-kremu z pieczarek
- torebka zupy cebulowej w proszku
- 1 ¼ szkl wody
- 6 ziemniaków
- 6 marchewek
- 2 łyżki mąki
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Następnie odlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę pieczarkową i zupę cebulową wymieszaną w 1 szklance wody.
Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu około 2 godzin.
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone na ćwiartki oraz marchewkę pokrojona w plasterki.
Na koniec dodać jeszcze mąkę wymieszaną z wodą na gładką pastę i dokładnie wymieszać.
Doprowadzić do wrzenia i gotować aż sos zgęstnieje.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.