Pieczarki z grilla pieczone w folii
Pieczarki z grilla pieczone w folii 4.65 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- 50 dkg dużych pieczarek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, odciąć trzony. Pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W misce wymieszać pieczarki z pozostałymi składnikami, podzielić na 3 porcje, każdą zawinąć w odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Piec na średnio nagrzanym grillu przez 10 minut, folię rozwinąć i piec pieczarki jeszcze 5 minut. Podawać gorące.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 26, marzec 2012 12:14
- Celina Kubik
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla